EkySport » Cursuri inot » Cursuri de inot

Cursuri de inot

Cursuri de inot in bazinul Carol Davila

In bazinul facultatii de Medicina si Farmacie Carol Davila puteti sa invatati sa inotati indiferent de varsta. Tot aici puteti inota de placere sau, sub asistenta unui kinetoterapeut in cazul persoanelor cu deficiente fizice.

Cursuri de inot in bazinul Olimpia

In acest bazin de inot se tin cursuri de inot atat pentru copii cat si pentru adulti. Tot aici puteti cere asistenta unui kinetoterapeut daca aveti probleme si ati fot trimis de medic sa va recuperati prin hidrokinetoterapie !

Cursuri de inot in bazinul de inot Lia Manoliu

In acesta locatie sunt pregatiti copii pentru natatie. Aici puteti sa va inscrieti copilul la inot fie ca este iarna sau vara. Daca copilul nu stie sa inoate il asteptam la cursurile de initiere pentru ca mai apoi sa ajunga pe podium !

Cursurile de inot sunt organizate de antrenorii nostrii pentru copii incepand de la varsta de 6 luni in bazinele de inot speciale pentru Aqua Bebe si pentru adulti indiferent de vasta.
Cursurile de inot pentru adulti sunt organizate de antrenori profesionisti, fosti sportivi de performanta in ramura de natatie sau polo pe apa si studenti ai Academiei de Educatie Fizica si Sport.
Pentru mai multe informatii privind costurile si programul cursurilor de inot in bazinele noastre de inot folositi pagina de contact si apelati unul din numerele de telefon.

Inotul este o activitate care iti va aduce o multitudine de beneficii, de la cele fizice pana la cele mentale si sociale. Inotul iti ofera un excelent antrenament cardiovascular si de asemenea iti tonifica musculatura, te ajuta sa slabesti si iti fortifica plamanii. Daca vei intelege cu adevarat beneficiile inotului si il vei practica, iti vei imbunatati cu adevarat viata.

Inotul este o optiune excelenta pentru a face miscare in orice perioada a anului, dar este o activitate mai populara mai ales pe timpul verii, cand se poate practica in bazine descoperite sau chiar la mare. Cand faci sporturi “pamantene” precum alergatul, aerobicul sau ridicatul greutatilor, iti soliciti foarte mult articulatiile si sistemul muscular. Inotul nu iti forteaza articulatiile, din contra, este considerat o activitate cu risc scazut de injurii daca este practicata asa cum trebuie si chiar ajuta la vindecarea diverselor afectiuni ale aparatului locomotor.

Inotul este un sport de masa cu o mare influenta asupra imbunatatirii sanatatii si poate fi practicat atat de copii, adulti, cat si de persone in varsta. Efortul in timpul inotului se poate grada cu usurinta si astfel practicantii vor avea un tonus foarte bun.

Prin inot datorita modificarilor pe care le produce in organism, este unul din cele mai complete sporturi. Acesta dezvolta calitatile de rezistenta, viteza, indemanare, atentie sporita.

Sportul in general si inotul in particular prezinta mai multe efecte:

  • inotul reprezinta un ansamblu de miscari care permit corpului sa se mentina la suprafata apei si sa se deplaseze in directia dorita, prin folosirea bratelor si a picioarelor, fara utilizarea de obiecte ajutatoare;

  • experienta invatarii inotului mai ales la varste mici poate fi una din cele mai placute activitati;

  • inotul dezvolta corpul armonios fizic dar si psihic, avand o mare influenta asupra caracterului precum: curajul, hotararea, rabdarea, perseverenta, dorinta de a invinge orice obstacol;

  • inotul este o metoda ideala atat pentru pastrarea sanatatii, cat si o modalitate de relaxare, iar nu de putine ori este o cale de remediere sau profilaxie a unor boli;

  • inotul este o necesitate a vietii umane.

Caracterul utilitar al inotului reiese din necesitatea de aparare a vietii in caz de inec. Inotul fiind un bun mijloc de intarire si mentinere a sanatatii poate fi practicat de toate categoriile de varsta, de aici rezultand si caracterul aplicativ al acestuia.

In apa corpul uman este supus unor conditii total diferite decat cele de pe uscat. Schimbarea greutatii corpului si simtul usurarii de greutate, temperatura diferita de cea a corpului, senzatia de frecare cu apa, simtul rezistentei apei la inaintare sunt stimuli noi care actioneaza asupra sistemului nervos.

Orice curs de inot are de parcurs niste etape care se diferentiaza in functie de particularitatile subiectului si nivelul de cunostinte la care se afla acesta. Echipa noastra urmareste nivelul fiecarui copil sau adult pentru integrarea sa intr-o grupa.