EkySport » Cursuri inot » Cel mai curat bazin !

Cel mai curat bazin !

Cel mai curat bazin !

În urma controlului si analizelor facute de către Ministerul Sănătății prin direcția de Sănătate Publică asupra calității apei, clubul nostru a demonstrat ca detine cel mai curat bazin de înot. Acest lucru este confirmat de Laboratorul de Diagnostic și Investigare in Sanatate Publica.

Rezultatele pozitive au fost realizate datorită investițiilor in echipamentele de ultima generație de filtrare si tratare a apei din bazin cu ajutorul echipei de angajati profesionisti.

Cum este tratata apa ?
(prin sisteme de ionizare si ultraviolete)

Procesul de ionizare a apei din piscina este cea mai avansata tehnologie de tratare a apei fara chimicale si fara clor. Spre deosebire de tratamentele chimice sau cu sare, sistemul de ionizare elimina algele, mirosurile neplacute si reduce iritatia ochilor.

Sistemul de ionizare nu este agresiv componentelor metalice din piscina sau de pe circuitul hidraulic a piscinei si se evita consumul de clor, brom sau alte substante oxidante. Ionii de minerale de cupru, argint si zinc ofera o alternativa de tratare a apei din piscine, cazi cu hidromasaj, fantani arteziene sau alte aplicatii industriale.

Ce este ionizarea?

Procesul unui atom prin care castiga sau pierde electroni este numit ionizare. Sistemul de ionizare genereaza ioni de cupru si argint in cantitati mici pentru purificarea apei.

Este sigur ?

Da ! Cuprul este un micronutrient necesar in alimentatia noastra. De fapt, pentru a indeplini cerintele minime zilnice recomandate, este nevoie sa consumati 4 litri de apa ionizata (Dar exista alternative mai bune de a obtine acest nutrient!). Standardul EPA pentru apa potabila permite 1.3 ppm de cupru. Mai putin de un sfert din aceasta valoare este necesara pentru a trata piscina.

Cum functioneaza ?

Un nivel scazut de curent continuu ca cel din cateva baterii pentru lanterna este trecut printr-un set de anozi din aliaj de cupru si argint. Cum apa trece prin camera etansa, se genereaza ioni metalici pentru a purifica apa. Actiunea microscopica a ionilor cu algele si bacteriile este dubla. In primul rand algele si bacteriile sunt distruse printr-o schimbare in procesele lor enzimatice. In al 2 lea rand aceste particule incarcate sa coaguleaza impreuna si vor fi mai usor de retinut insistemul de filtrare al piscinei. Ionii mentin un dezinfectant rezidual in apa pana ce sunt consumati in acest proces.

Sterilizatoarele cu Ultraviolete !
(sistem de purificare adaugat in ambele bazine)

Sterilizatoarele UV distrug ADN-ul microorganismelor precum: bacterii, virusuri, mucegaiuri, alge si chisturi precum Cryptosporidium si Giardia. Purificarea apei prin Ultraviolete foloseste o sursa de lumina UV (lampa), ce este inchisa intr-un manson de protectie(teaca de cuart). Lampa este montata astfel incat apa, care trece printr-o camera de reactie, sa fie expusa la razele UV. Cand microorganismele daunatoare sunt expuse la radiatiile UV, acidul nucleic al acestora absoarbe energia UV, ADN-ul fiind astfel distrus (celula este sterilizata si nu se mai poate reproduce). Deoarece sterilizatoarele UV nu lasa rezidurii daunatoare in apa se recomanda montarea ca ultima etapa de tratare a apei, situat cat mai aproape posibil de sistemul de distributie finala a apei.