EkySport » Cursuri inot » Blog » Cursuri de initiere inot

Cursuri de initiere inot

Cursuri de initiere inot pentru adulti si pentru copii ! 

Initierea ca termen general

 Initierea ca termen general: este procesul mental si psihologic prin care cursantul trece de la o stare considerata inferioara, la una superioara, respectiv transformarea profanului in initiat. Aceasta aventura a cautari incepe printr-o serie de acte simbolice, probe morale si fizice, urmarindu-se coborarea individului intr-o stare de superioritate pentru a se riedica la nivelul urmator in armonie cu principiile fundamentale inalte. Initierea urmareste introducerea subiectului intr-o lume „superioara”, intr-o stare psihica ,mai aproape de desavarsire, prin care individul constintizeaza existenta principiilor divine care stau la la temelia constructiilor umane.

Inotul

Inotul este o mișcare de deplasare a oamenilor sau a animalelor prin apă, de obicei fără niciun fel de asistență artificială. Tipurile sau stilurile de înot sunt craul, bras, fluture sau spate, dar și anumite derivate ale acestora, de exemplu bras lung, spate dublu etc.

Initierea in inot

Initierea in inot este etapa in care elevii trebuie sa cunoasca exact ceea ce urmeaza a fi invatat, si spre ceea ce trebuie sa tinda ca rezultat final. Prin aplicarea elementelor de continut (demonstratii, explicatii) elevii isi formeaza o reprezentare despre exercitiul propus spre invatare si pe baza acesteia vor primi apoi indicatiile referitoare la planul si caile de insusire a tehncii. Cursurile noastre de initiere inot sunt organizate pe culoare diferite tinandu-se cont de nivelul fiecarui copil/adult. Astfel cei care vor invata repede sa stea la suprafata vor fi avansati catre indrumarea unui alt antrenor.
Etapele principale ale cursurilor de initiere in inot.
Nivelul incepatorilor (initierea in inot)

Initierea in inot sau scoala inotului reprezinta perioada initierii pe parcursul careia incepatorii isi insusesc cunostinte si deprinderi specifice inotului, ca baza a invatarii corecte a tehnicii exercitiilor sau probelor de inot.

Obiective: crearea la elevi a unei reprezentari sau imagini motrice cat mai precisa a tehnicii exercitiului care urmeaza sa fie insusit.
a) Adaptarea la mediul acvatic:
In prima etapa a cursului de initiere inot, pentru adaptarea in mediul acvatic, se urmareste: gasirea echilibrului in apa, invatarea unor miscari de coordonare simple, invatarea respiratiei acvatice, deplasarea in apa cu obiecte ajutatoare: colac, aripioare, bagheta.
b) Insusirea principalelor calitati motrice.
-formarea deprinderii de a executa exercitiile corect, relaxat, economic si eficient.
-formarea simtului si al tempo-ului.
-dezvoltarea capacitatii de efort a organismului
-dezvoltarea rezistentei aeerobe.
c) Dezvoltarea calitatilor motrice:
– insusirea miscarilor de baza ale procedeelor craul si spate
– coordonarea miscarii bratelor si a picioarelor cu respiratia

Cursurile de initiere inot pentru copii si adulti

Cursurile de initiere inot sunt adresate atat copiilor cat si adultilor la nivel de grupa sau in regim personal. Ori ce incepator care doreste sa isi invinga frica de apa trebuie sa treaca printr`un curs de initiere alaturi de o persoana experimentata ce are la baza metode eficiente care tin cont in special de psihologia omului.
Primele cursuri de initiere inot te ajuta sa deprinzi cele mai importante abilitati motrice care te vor ajuta sa inveti sa inoti si te vor indrepta spre calea perfectionarii. Alege cu grija inceputul acestui drum pentru a ajunge la final cat mai repede intr`un mod cat mai eficient si placut!