EkySport » Cursuri inot » Blog » Cea mai curata apa !

Cea mai curata apa !

În urma controlului si analizelor facute de către Ministerul Sănătății asupra calității apei din bazin, clubul bazinul din Berceni a demonstrat ca detine cele mai curate bazine de înot. Acest lucru este confirmat de Laboratorul de Diagnostic și Investigare in Sanatate Publica.

Rezultatele pozitive au fost realizate datorită investițiilor in echipamentele de ultima generație de filtrare si tratare a apei din bazin cu ajutorul echipei de angajati profesionisti.

Sistemul de tratare al bazinului de inot

Procesul de ionizare a apei din piscina este cea ma avansata tehnologie de tratare a apei fara chimicale si fara clor. Spre deosebire de tratamentele chimice sau cu sare, sistemul de ionizare elimina algele, mirosurile neplacute si reduce iritatia ochilor.

Bazin inot fara clor

Piscina este tratata prin sistemul de ionizare al apei.

Sistemul de ionizare nu este agresiv componentelor metalice din piscina sau de pe circuitul hidraulic a piscinei si se evita consumul de clor, brom sau alte substante oxidante. Ionii de minerale de cupru, argint si zinc ofera o alternativa de tratare a apei din piscine, cazi cu hidromasaj, fantani arteziene sau alte aplicatii industriale.

Ce este ionizarea?

Procesul unui atom prin care castiga sau pierde electroni este numit ionizare. Sistemul de ionizare genereaza ioni de cupru si argint in cantitati mici pentru purificarea apei.

Este sigur ?

Da! Cuprul este un micronutrient necesar in alimentatia noastra. De fapt, pentru a indeplini cerintele minime zilnice recomandate, este nevoie sa consumati 4 litri de apa ionizata (Dar exista alternative mai bune de a obtine acest nutrient!). Standardul EPA pentru apa potabila permite 1.3 ppm de cupru. Mai putin de un sfert din aceasta valoare este necesara pentru a va trata piscina.

Cum functioneaza ?

Un nivel scazut de curent continuu ca cel din cateva baterii pentru lanterna este trecut printr-un set de anozi din aliaj de cupru si argint. Cum apa trece prin camera etansa, se genereaza ioni metalici pentru a purifica apa. Actiunea microscopica a ionilor cu algele si bacteriile este dubla. In primul rand algele si bacteriile sunt distruse printr-o schimbare in procesele lor enzimatice. In al 2 lea rand aceste particule incarcate sa coaguleaza impreuna si vor fi mai usor de retinut insistemul de filtrare al piscinei. Ionii mentin un dezinfectant rezidual in apa pana ce sunt consumati in acest proces.