EkySport » Cursuri inot » Blog » Beneficiile cursurilor de inot pentru copii

Beneficiile cursurilor de inot pentru copii

Ce sport poate practica un copil mic si la ce varsta poate incepe? Acestea sunt intrebarile care ii framanta pe parinti.
Medicii si fizioterapeutii raspund ca pana la varsta de 4 ani cel mai potrivit este inotul. Este considerat un sport neinvaziv pentru corp, care nu exercita o presiune prea mare asupra articulatiilor si dezvolta armonios musculatura, pentru ca solicita in mod egal toate grupele musculare. Pentru bebelusi, caci se poate incepe inotul de la varsta de 3 luni, acesta inseamna o mai buna coordonare a miscarilor, imbunatatirea echilibrului,  intarirea plamanilor, cresterea rezistentei la efort, dar si dezvoltarea psihica (cresterea treptata a increderii  in sine si a independentei copilului). 

Beneficiile cursurilor de inot
Beneficiile cursurilor de inot pentru copii
Mediul acvatic ii aminteste sugarului de cel intrauterin, pe care abia l-a parasit. Miscarile lui pot fi aici mai libere decat cele de pe sol.
Studii recente arata ca bebelusii se nasc cu abilitatea de a inota, trebuie doar sa fie stimulati. Ei au reflexul de a inota, dovada ca daca sunt tinuti la suprafata apei cu burtica in jos, vor avea reflexul de a da din manute si picioruse. Cel de al doilea reflex este cel legat de scufundarea in apa. Ei vor deschide ochii si isi vor tine respiratia. Se considera ca aceste reflexe se estompeaza dupa varsta de 6 luni.
Sigur ca la varsta de cateva luni totul se rezuma la o joaca cu apa. E nevoie de o perioada de acomodare si de sprijinul parintilor sau a altor persoane apropiate. Micutul trebuie sa prinda incredere si sa se simta bine in apa, sa fie o activitate distractiva pentru el. Pentru cei care incep inotul la varste foarte fragede frica de apa nu exista, sau, daca ea exista, este repede inlocuita cu placerea distractiei.
In incheiere cateva recomandari:
Colac pentru invatarea inotului
Colac SwimTrainer Classic

  Apeleaza la ajutorul profesionistilor pentru cursuri de inot

  Nu tuturor copiilor le place apa, chiar daca au aceste reflexe care ii ajuta; nu ii forta
  Nu adopta metoda dura a aruncarii cu forta a copilului in apa, pentru ca ii vei starni teama de apa
 Ai grija la bazin: apa trebuie sa fie curata, dezinfectata si cu o temperatura de 30-32°C
  Atunci cand copilul isi poate mentine deja capul ridicat deasupra apei, il poti ajuta cu diverse forme gonflabile pentru a-l atrage spre bazin si a face din inot o distractie. Micutul tau poate fi sustinut in apa de exemplu de un colac gonflabil special (Colac SWIMTRAINER Classic) prevazut cu o centura in jurul burticii si niste bretele pentru a nu aluneca din colac. Astfel va avea manutele libere si colacul va fi bine fixat.
  Produsul prezentat mai sus poate fi achizitionat numai de la un distribuitor oficial Freds Swim Academy, noi va recomandam site-ul Dalvia.ro pentru calitatea produselor si promptitudinea de care dau dovada.
  Nu uitati bucuria de a inota ramane cel mai important lucru pentru copii!