EkySport » Cursuri inot » Blog » Competiţie de înot în scop caritabil

Competiţie de înot în scop caritabil

“Organizat sub forma unei competiţii de înot, Swimathon oferă ieşenilor un cadru inedit de implicare, o platformă de strângere de fonduri cu scopul unic de a facilita implementarea proiectelor cu impact vizibil pentru comunitatea locală. Pentru a mobiliza fonduri din comunitate, la Swimathon s-au înscris şapte ONG-uri ieşene şi o iniţativă, iar Fundaţia Comunitară Iaşi a înscris Fondul de Burse, Fondul Ideile Tale Schimbă Iaşul, programele Youtbank şi IQ Iaşi“, a menţionat Alina Avătămăniţei, coordonator al evenimentului.
De exemplu, Fundaţia Iosif doreşte să strângă la Swimathon circa 7.500 de lei. Suma ar urma să acopere o parte din costurile implementării proiectului „Un gest mic face un copil mare“. Prin intermediul acestuia, 50 de copii de la Şcolile „I. Neculce“ şi „Gh. Mârzescu“, aflaţi în risc de abandon şcolar, ar beneficia de ajutor la teme, de o masă caldă, de rechizite şi haine, dar şi de ieşiri la evenimente culturale din oraş, pe parcursul unui an. Asociaţia C.O.N. – TOUR speră să atragă susţinători care să contribuie la mobilizarea a aproximativ 12.500 de lei. Suma va fi investită în deschiderea unui parc mobil, unde tinerii ieşeni să poată practica sporturi precum skateboarding, rolerskating şi BMX pe tot parcursul anului, şi nu doar în anotimpul călduros.
Organizaţia Salvaţi Copiii se aşteaptă să adune în urma evenimentului 5.000 de lei, o parte din suma necesară derulării unui proiect care vizează îmbunătăţirea sănătăţii şi calităţii vieţii pentru 100 de micuţi cu vârste până în 5 ani din mediul rural. Pe lângă suportul material acordat familiilor acestora, ar urma să le fie facilitat accesul la servicii medicale pe durata unui an. Pentru a se hotărî ce cauză să susţină, ieşenii interesaţi pot consulta toate proiectele înscrise pe site-ul evenimentului Swimathon.
„Ediţia anterioară Swimathon a avut parte de 103 înotători, care au parcurs 856 lungimi de bazin, mobilizând în total suma de 42.359 lei. Această sumă a susţinut 12 cauze locale din domenii diverse“, a precizat Alina Avătămăniţei.