EkySport » Cursuri inot » Blog » Cursuri de Inot pentru adulti ! Pregatire pentru Triathlon !

Cursuri de Inot pentru adulti ! Pregatire pentru Triathlon !

Frecventa unui bun inotator de apa deschisa este predominant mai mare decat frecventa unui bun inotator din bazin. Asa cum am mentionat mai sus, acum, pe masura ce timpul trece si devine din ce in ce mai vizibil. Un eaxemplu perfect despre acest lucru este Alexandre Brukhankov(RUS) si Javier Gomez(ESP). In apa deschisa sunt acolo sus printre cei mai buni la fel si in bazinul de inot.Tehnic vorbind acum, comparat cu un inotator de nivel Olimpic, este o diferenta uriasa, singura varianta de a descrie aceasta diferenta este incet si luuung pentru inotatorul de nivel Olimpic si rapid si haotic pentru Briukankov si Gomez.Acest lucru este pur simplu pentru ca baietii stiu ca pentru a aborda ‘masina de spalat’, a scapa fara probleme, frecventa bratelor lor trebui sa fie mare.Acesta este exemplul perfect in care a inota ca un inotator nu este cea mai buna alegere atunci cand opatam pentru a inota in apa deschisa.

triatlon, tehnici inot, antrenor triatlon, cursuri inot, sorin boriceanu, campion mondial,javier gomez, alexandre brukhankov, alistar brownlee, jhonathan, antrenament triatlon
triatlon
-Pentru a va dezvolata frecventa bratelor in apa, una din zonele asupra carora trebui sa va concentrate este momentul in care bratul se afla in faza tractiune. Daca ati fost invatat sa inotati de catre un instructor, probabil ati fost sfatiut ca bratul sa intre usor in apa mentinand cotul ridicat ca ulterion sa alunecam usor pe apa. Cu acest lucru nu putem fi de accord decat daca a inota in piscine este sportul Dvs.preferat.

In ceea ce priveste inotul in apa deschisa v-as recomanda sa adoptati un catch rapid, concentraduva pe prima faza a tractiunii. Continuand sa mentineti aceleasi principii de baza in ceea ce priveste metinerea cotului ridicat in faza de revenire a bratului dar in loc de alunecare pe brat concentrativa pe un catch rapid. Pentru a incepe sa te concentrezi pe un catch rapid vom pune accent pe prima parte a tractiunii mai degraba decat pe finalizarea ei, aceasta fiind calea catre a frecventa rapida. Ulterior te poti concentra catre finalizarea tractiunii odata ce ai devenit increzator, poti modifica frecventa bratelor dupa cum vrei. O metoda simpla pentru a exersa acesta tehnica ar fi sa inotati seturi de 100m la care adaugati 4-6tractiuni pentru fiecare a-II-a suta de metrii inotata. Exemplu: 10x100m = 100m nr.de brate(90), 100m+4-6 tractiuni (94-96) . . . samd.

– O alta metoda de antrenament triatlon este de a crea rezistenta la inaintare in timp ce se mentine o pozitie corecta a corpului in apa. Utilizarea palmarelor, plutitorului si a benzii elastice (cu burette legat de glezne si imbracat cu tricou si pantaloni scurti petru atunci cand deveniti buni ) este extreme de benefic. Cand adaugam rezistenta la inaintarea in apa este necesar avem un catch rapid si o frecventa mare a bratelor pentru a mentine constanta propulsia corpului pe sensul de mers. Daca continuam sa alunecam luuuuung pe apa in timpul acestei metode de antrenament vom avea pauze in propulsa corpul pe sensul de mers. Acesta este unul din cele mai importante elemente pe care ar trebui sa le evitam atunci cand vom incerca sa inotam efficient. Este foarte important sa mentineti o pozitie corecta a corpului cand utilizati aceasta metoda pentru a putea mai tarziu sa o transformati in automatism.

Ritmul din piscina comparat cu cel din apa deschisa este mult mai consistent.Pe scurt asta inseamna ca inotul in apa deschisa (in cursa) are un ritm imprevizibil. Golurile de apa, valurile, intoarcerile dupa baliza, iesirea din apa;Toate acestea sunt etape care necesita schimbari rapide de ritm.

Multi dintre voi la un anumit moment in timpul cursei ati experimentat inca de la inceput acumularea de acid lactic. Cel putin odata am simtit dupa numai 200-300m de inot si sunt sigur ca unii dintre voi ati simtit asta chiar mai devreme (eu simt pentru aceia dintre voi care au experimentat acest lucru intr-un stagiu incipint al unei curse de IronMan . . . . ouch!). Un inotator profesionist de apa deschisa v-a fi capabil sa tolereze acest acid lactic acumulat, sa se refaca, ca ulterior tolereze cantitati mai mari dealungul probei de inot. Acidul lactic se poate acumula din cauza mai multor factori: 1)Ati plecat tare din start – mult prea tare, 2)din cauza valurilor, 3)Fiind prins in’masina de spalat’ si incercand sa luptati pentru a iesi, 4)Accelerati in jurul geamandurii . . . si multe altele. In scopul de a ajuta organismul sa tolereze cantitati din ce in ce mai mari de acid lactic, in mod reglat dedic doua tipuri de sesiuni de inot, care sunt orientate in exclusivitate pe toleranta la lactat si de asemenea pe schimbarile de ritm din proba de 1500m inot reglementat de Federatia Internationala de Triatlon. De asemenea puteti adapta aceste sesiuni sa se potriveasca cu obiecivele Dvs