EkySport » Cursuri inot » Blog » Lectii de inot pentru copii si adulti in Bucuresti

Lectii de inot pentru copii si adulti in Bucuresti

Inot pentru copii si adulti

Inot pentru copii si adultiCursul de inot pentru adulti presupune o urmarire individuala precisa fata de cursurile de initiere pentru copii unde acestia se adapteaza cu usurinta de cele mai multe ori indiferent de situatie. Antrenorii nostri tin cont de particularitatile individuale ale fiecarui client indiferent de varsta si sex.

Initiere inot si performanta

Cursuri de initiere si performanta inotDaca esti sau vrei sa devii o fire sportiva, dinamica, stii sa inoti sau vrei sa inveti sa inoti, daca doresti performanta sau daca ai probleme de sanatate, te asteptam sa ne contactezi, echipa noastra te va integra grupului nostru de clienti.

Inot de placere – Agrement

Inot de placere - Agrement inotIn prezent ne desfasuram activitatea in unul dintre cele mai respectate bazine in domeniu. Bazinul  este aflat intr-o zona sigura, dotat cu toate utilitarele si echipamentele necesare lucrului in domeniul inotului si hidrokinetoterapiei.
Inotul este unul din cele mai deosebite sporturi,  se adreseaza tuturor categoriilor de varsta, se poate practica indiferent de conditia fizica, nu necesita echipament special, poate fi practicat in regim individual, sau in echipa (polo). Persoanele dinamice, cu o conditie fizica foarte buna, pot practica inotul de rezistenta sau viteza. Cei care vor doar sa se relaxeze, pot combina inotul cu „balacitul”, rezultand o activitate distractiva care arde calorii si imbunatateste sanatatea.
Inotul este, de asemenea, unul dintre cele mai sanatoase sporturi, datorita conditiilor speciale pe care le presupune: pozitia orizontala a corpului, atat sprijinul mobil cat si factorul de franare constituit de apa, presiunea ridicata care solicita mai intens miscarile respiratorii.
In timpul inotului, presiunea exercitata de apa asupra corpului determina plamanii si inima sa depuna mai mult efort pentru a functiona normal. Astfel, inotul le mareste elasticitatea si rezistenta. In apa forta gravitationala este redusa semnificativ, motiv pentru care hidrokinetoterapia sau exercitiile de recuperare in mediul acvatic au devenit o metoda revolutionara de a combate deficientele aflate la nivelul membrelor inferioare, in special pentru persoanele supraponderate.           Rezultatele inotului sunt in general satisfacatoare pentru ori ce tip de organism, acestea presupun imbunatatirea circulatiei sangvine, reglarea tensiunii arteriale deci reducerea riscului bolilor cardiovasculare pentru toate persoanele care practica moderat exercitii intr`un mediu acvatic sau care inoata regulat inlocuind alte activitati sedentare.
Cel mai mare avantaj al inotului este ca muschii si articulatiile lucreaza fara a fi nevoite sa suporte vreo greutate. Astfel, peste doua treimi din intreaga suprafata musculara se dezvolta fara ca articulatiile sa aiba de suferit. Mai mult, ligamentele se intaresc si-si dezvolta flexibilitatea. Muschi dezvoltati si ligamente puternice inseamna o postura corporala corecta si un aspect fizic mult imbunatatit.
Clubul de inot ofera servicii calitative in domeniul performantei, consolidarii, initierii si recuperarii fizice, intr-un mediu placut alaturi de persoane tinere dispuse sa va initieze si sa va dezvolte capacitatile intr-un cadru acvatic lipsit de compromisuri sau neplaceri. In cadrul clubului de inot veti intalni medici kinetoterapeuti angajati sa va ajute pentru a preveni eventualele complicatii atunci cand dispuneti de anumite deficiente la nivelul articulatiilor, reumatisme degenerative sau deficiente patologice, psihice, disfunctii de ordin neurologic, afectiuni cromozomiale, sau alte probleme care pot fi prevenite din timp sau amelioarate in limita posibilitatilor oferite atat de mediul acvatic in care se desfasoara tratamentul, cat si de posibilitatile medicilor kinetoterapeuti.
        
Credem că prin aplicarea unor programe acvatice se poate oferi un ajutor semnificativ la reintegrarea socio-profesională a persoanelor ce prezintă deficienţe de diverse cauze.