EkySport » Cursuri inot » Blog » Cursuri de initiere inot

Cursuri de initiere inot

Beneficiile inotului sunt numeroase, semnificative si de neontestat. Inotul poate fi benefic pentru oamenii din grupe diversificate de varsta, care impart la randul lor variate abilitati. De la persoane foarte tinere pana la persoane varstnice, de la oameni lenti pana la cei mai rapizi. La aceasta paleta se adauga si grupurile speciale ale populatiei: oamenii cu leziuni sau stari degenerative, femeile gravide, incepatorii, persoanele care sufera de pe urma surplusului de greutate sau impatimitii de fitness. In mob obiectiv, beneficiile obtinute pe baza unor cursuri de inot de resimt atat in plan fizic, cat si mental, influentand bunastarea corporala si pe cea mentala. Nu este de mirare faptul ca medici, terapeuti, fiziologii si antrenorii de fitness aclamati in peisajul autohton vorbesc despre cursurile de inot ca despre unele dintre cele mai bune metode pentru a ramane in forma.
Cand ne gandim la cursuri inot avem in minte un pachet complet de fitness, care lucreaza toate grupele de muschi din organism, intr-o varietate de moduri. Cand miscarile sunt efectuate propice, muschii se prelungesc, iar a lor flexibilitate creste in mod direct proportional. Repetarea semnificativa a miscarilor creeaza mai multa rezistenta impotriva aerului, ceea ce ajuta la stimularea, intarirea si tonifierea muschilor.
Inotul, de asemenea, imbunatateste in mod semnificativ puterea de baza a omului, ceea ce este important pentru sanatatea si stabilitatea generala a fiecarui individ in parte. Soldurile, spatele si muschii abdominali sunt cruciali pentru deplasarea in apa in mod eficient. Acele cursuri de inot speciale construiesc muschii de baza mai bine decat orice gadget de tonifiere pe care il puteti vedea intr-un spot publicitar la televizor. In cele din urma, un antrenament structurat ofera imbunatatiri incredibile sistemului cardiovascular. Pe de alta parte, pornind de la natura respiratiei in timpul inotului, care este limitata in volum si frecventa, practicantul respectivelor cursuri de inot pentru copii sau adulti ajunge sa isi imbunatateasca semnificativ capacitatea pulmonara, fiind capabil sa primeasca un aport mai consistent de oxigen. Atat castigurile aerobe cat si cele anaerobe pot fi obtinute in cursul aceluiasi antrenament.
Daca o sa comparati inotul cu oricare alta activitate, veti putea observa cat de complet este acest antrenament fizic. Alergarea sporeste forta membrelor inferioare ale corpului, dar si sanatatea sistemului cardiovascular. Vaslitul construieste rezistenta in partea superioara a corpului. Pilates si Yoga reprezinta doua activitati utile pentru imbunatatirea flexibilitatii corporale. Dar frumusetea acestor cursuri inot pentru copii consta intocmai in faptul ca fac, literalmente, tot ceea ce am spus mai sus, la fiecare antrenament. Atunci cand ajungeti in postura privilegiata de inotator nu mai este nevoie sa alergati in fiecare zi, concentrandu-va fie pe partea superioara fie pe cea inferioara a corpului. Inotul, de asemenea, nu este un sport la fel de dificil precum cele notate in randurile anterioare, mai ales daca respectivul cursant incepe cu o sesiune corecta de warm – up.
Inotul este bun pentru minte si spirit. Repetarea metodica a inotului, combinata cu natura sa “non – impact” il transforma intr-un exercitiu linistitor, relaxant. Un curs de inot va poate goli mintea dupa o zi grea la locul de munca, functionand ca un calmant. Astfel, creierul primeste o sansa de a se strecura printre problemele citadine, gasind chiar solutii si idei creative pentru dilemele de zi cu zi. De asemenea, in cadrul respectivelor ore pe care le petreceti la cursuri inot aveti posibilitatea de a fi singuri intr-o lume care cere tot mai multe lucruri de la dumneavoastra, dar si disponibilitate 7/ 24. In plus, dupa aproximativ 20 de minute, organismul primeste semnalul pentru a elibera endorfinele producatoare de euforie care promoveaza un simt ascutit al bunastarii.
Disciplina este un imbold care va poate indrepta catre antrenamente mai dure in timpul cursurilor de inot, imbunatatind stima de sine, oferindu-va in acelasi timp si increderea ca puteti depasi alte obstacole sau provocari. Toate acestea culmineaza cu atingerea unor sentimente mult mai bune pentru dumneavoastra, atat la interior cat si la exterior, indiferent ca sunteti adulti sau copii.
Pe langa beneficiile fizice si mentale oferite, inotul are multe avantaje practice fata de alte forme de exercitii. Atata vreme cat exista persoane care va supravegheaza de pe margine, inscrierea la cursuri inot devine o alternativa suficient de sigura pentru orice persoana, indiferent de varsta, fie ca sunteti copii sau adulti. Inotatorii nu risca sa fie loviti de o masina, dar nici sa fie urmariti de caini. Ei nu trebuie sa se intrebe cand au fost igienizate echipamentele lor ultima data. Mai presus de toate acestea, antrenamentele pot fi completate cu aceeasi usurinta, indiferent ca se realizeaza in mod invidual, cu un singur partener sau cu un grup de inotator. Conditiile de mediu sunt relativ consistente, indiferent de ora din zi sau din an, astfel incat planificarea cursurilor de inot nu devine usor influentabila. Costul folosirii unui bazin este comparabil cu cel pe care trebuie sa il platiti pentru a va alatura unei sali de sport sau unui club de sanatate.
Consideram ca beneficiile inotului sunt suficiente pentru a-i face pe toti cei din jur sa isi doreasca sa se inscrie la cursuri inot, cumparandu-si un costum de baie si uneltele adecvate pentru a practica intoul in fiecare zi a saptamanii. Fizic, dumneavoastra veti avea ocazia de a va simti mai in forma decat ati fost vreodata. Din punct de vedere mental, grijile si stresul vor fi diminuate.
Chiar si inotatorii profesionisti inteleg faptul ca stabilirea unui program este cea mai importanta regula. Cateva boostere de motivare, asa cum ar fi lucrul cu un partener, cu o echipa, dar si implementarea unui plan in minte pot deveni artificii care va vor aduce pe drumul cel bun, transformandu-va in adevarati veterani ai inotului. Asadar, combinati entuziasmul copilaresc si dorinta de a va sculpta silueta si optati pentru cursurile noastre de inot dedicate copiilor si adultilor.